+36-70-274-04018-18
Vízlágyító regeneráló sótabletta

Vízlágyító regeneráló sótabletta II. körzet

2,690 Ft

Vízlágyító készükék gyantatöltetének regenerálásához készült nagy tisztaságú sótebletta. A vízlágyító berendezések megfelelő üzemeltetéséhez csak jó minőségű sótabletta használatát javasoljuk.

6 zsák alatti megrendelés esetén szállítási díj fizetendő!

Az ár minimum 6 zsák esetén kiszállítással együtt értendő, az alábbi településeken:

Választás törlése
Kategóriák: .

Termék leírása

Vízlágyító készükék gyantatöltetének regenerálásához készült nagy tisztaságú ( min 99,8% ) regeneráló sótebletta. A vízlágyító berendezések megfelelő üzemeltetéséhez csak jó minőségű regeneráló sótabletta használatát javasoljuk.

A regeneráló só nagy nyomáson összepréselt tablettás kiszerelésben kapható. A vízlágyító regeneráló sótabletta folyamatosan oldódik, nem tömörödik össze, nem képez salakot, ezzel biztosítva a vízlágyító berendezés vezérlő egységének hosszú eléttartamát. Regeneráláskor a gyantatölteten addig összegyűlt Ca és Mg ionokat a sóoldat lemossa és Na ionokra cseréli. Ezt nevezzük Ion cserés vízlágyításnak.

Mikor kell utántölteni a vízlágyító sótablettát?

Amikor a regeneráló tartályban a vízlágyító sótabletta szintje alacsonyabb, mint a sóoldaté. Ugyanis ezáltal a sófogyasztás csökkenthető, mivel bizonyos készülékek a regeneneráláshoz szükséges vízmennyiséget egy előre beállított magasságú úszó kapcsoló segítségével állítják be. A regeneráló sótablettának legalább ezt a szintet el kell érnie, mivel így szorít ki annyi vizet amennyi a regeneráláshoz szükséges. Ha hagyjuk kifogyni a sótablettát, akár kétszeres, háromszoros vízmennyiség is visszatöltődhet. Ha ekkor töltjük fel a készüléket megemelkedik a sólé szint és három-négy regenerálásra elegendő vízlágyító só mennyiség vész kárba. Ezzel az egyszerű odafigyeléssel több zsák vízlágyító sótabletta spórolható meg.

Meddig tölthetem a berendezést sótablettával?

Berendezéstől függően  2-3 zsáknyi vízlágyító sótabletta használatát javasoljuk egyidejűleg, de minden esetben maximum a regeneráló tartály legfeljebb 70%-ig töltse a berendezést. 

Mennyi vizet töltsek a regeneráló tartályba?

A vízlágyító berendezések automatikus vezérlésének köszönhetően, a regeneráló tartályba vizet tölteni nem kell, ezt a berendezés regenerálás során automatikusan kezeli.

Mennyi vízlágyító sót vásároljak?

Függ a vízlágyító berendezés típusától, a nyers víz keménységétől és az optimális beállítástól.  Egy zsák vízlágyító regeneráló sótabletta kb 1-3 hónapra elegendő. Ezért javasoljuk minimum 5 zsák egyidejű megvásárlását, mely legalább fél évre elegendő.

Honnan tudom hogy jól működik a berendezésem?

Folyamatos, egyenletes regeneráló sótabletta fogyás mellett javasoljuk vízkeménység mérő szett segítségével ellenőrzni a vízkeménységet. Ajánljuk sótabletta kiszállítás mellé a kedvezményes árú egyszerűsített karbantartásunk megrendelését, mely tartalmazza a nyers és a lágy víz keménységének ellenőrzését, ennek segítségével optimalizálni tudjuk a vízlágyító berendezés kapacitását, ezáltal érjük el a legoptimálisabb sófogyasztást. Továbbá ellenőrizzük a regenerálási folyamatok hatékony működését.

További információk

Kiszállítás helye

Budapest VIII, Budapest IX, Budapest X, Budapest XI, Budapest XIX, Budapest XX, Budapest XXII, Budapest XXIII, Budaörs, Töröbálint, Érd, Diósd, Tárnok, Vecsés, Gyál, Üllő

Menu