+36-70-274-04018-18
Vízlágyító regeneráló sótabletta

Vízlágyító regeneráló sótabletta I. körzet

Mettől: 2,489 Ft

Vízlágyító készükék gyantatöltetének regenerálásához készült nagy tisztaságú regeneráló sótebletta. A vízlágyító berendezések megfelelő üzemeltetéséhez csak jó minőségű vízlágyító regeneráló sótabletta használatát javasoljuk.

6 zsák alatti megrendelés esetén szállítási díj fizetendő!

Az ár minimum 6 zsák esetén kiszállítással együtt értendő, az alábbi településeken:

 

Választás törlése
Kategóriák: .

Termék leírása

Vízlágyító készükék gyantatöltetének regenerálásához készült nagy tisztaságú ( min 99,8% ) regeneráló sótebletta. A vízlágyító berendezések megfelelő üzemeltetéséhez csak jó minőségű vízlágyító regeneráló sótabletta használatát javasoljuk.

A regeneráló só nagy nyomáson összepréselt tablettás kiszerelésben kapható. A regeneráló sótabletta folyamatosan oldódik, nem tömörödik össze, nem képez salakot, ezzel biztosítva a vízlágyító berendezés vezérlő egységéek hosszú eléttartamát. Regeneráláskor a gyantatölteten addig összegyűlt Ca és Mg ionokat a sóoldat lemossa és Na ionokra cseréli. Ezt nevezzük Ion cserés vízlágyításnak.

Mikor kell utántölteni a vízlágyító regeneráló sótablettát?

Amikor a regeneráló tartályban a regeneráló sótabletta szintje alacsonyabb, mint a sóoldaté. Ugyanis ezáltal a sófogyasztás csökkenthető, mivel bizonyos készülékek a regeneneráláshoz szükséges vízmennyiséget egy előre beállított magasságú úszó kapcsoló segítségével állítják be. A sótablettának legalább ezt a szintet el kell érnie, mivel így szorít ki annyi vizet amennyi a regeneráláshoz szükséges. Ha hagyjuk kifogyni a sótablettát, akár kétszeres, háromszoros vízmennyiség is visszatöltődhet. Ha ekkor töltjük fel a készüléket megemelkedik a sólé szint és három-négy regenerálásra elegendő só mennyiség vész kárba. Ezzel az egyszerű odafigyeléssel több zsák regeneráló sótabletta spórolható meg.

Meddig tölthetem a berendezést sótablettával?

Berendezéstől függően  2-3 zsáknyi sótabletta használatát javasoljuk egyidejűleg, de minden esetben maximum a regeneráló tartály legfeljebb 70%-ig töltse a berendezést. 

Mennyi vizet töltsek a regeneráló tartályba?

A vízlágyító berendezések automatikus vezérlésének köszönhetően, a regeneráló tartályba vizet tölteni nem kell, ezt a berendezés regenerálás során automatikusan kezeli.

Mennyi sót vásároljak?

Függ a vízlágyító berendezés típusától, a nyers víz keménységétől és az optimális beállítástól.  Egy zsák regeneráló sótabletta kb 1-3 hónapra elegendő. Ezért javasoljuk minimum 5 zsák egyidejű megvásárlását, mely legalább fél évre elegendő.

Honnan tudom hogy jól működik a berendezésem?

Folyamatos, egyenletes regeneráló sótabletta fogyás mellett javasoljuk vízkeménység mérő szett segítségével ellenőrzni a vízkeménységet. Ajánljuk sótabletta kiszállítás mellé a kedvezményes árú egyszerűsített karbantartásunk megrendelését, mely tartalmazza a nyers és a lágy víz keménységének ellenőrzését, ennek segítségével optimalizálni tudjuk a vízlágyító berendezés kapacitását, ezáltal érjük el a legoptimálisabb sófogyasztást. Továbbá ellenőrizzük a regenerálási folyamatok hatékony működését.

További információk

Súly 25 kg
Kiszállítás helye:

Budapest XXI, Lakihegy, Halásztelek, Tököl, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Taksony, Dunaharaszti

Menu